Smartphone > Smartphones

Smartphones

Wat is een Smartphone?

Een smartphone is een algemene naam voor een apparaat die u zowel als mobiele telefoon als PDA kunt gebruiken. Bij de meeste mobiele telefoons van dit moment is het mogelijk om afspraken en adressen op te slaan, een smartphone kan vaak nog veel meer! Zo kunt u gemakkelijk e-mail ontvangen en versturen, Internet pagina’s bekijken, muziek beluisteren of film bekijken. Ook beschikken veel smartphones over een ingebouwde GPS ontvanger waarmee u het apparaat eenvoudig kunt omtoveren tot navigatiesysteem. Daarnaast is het mogelijk om te synchroniseren met Microsoft Outlook of Lotus Notes en maakt u eenvoudig verbinding met uw bedrijfsnetwerk. Wanneer u gebruik wilt maken van Internet op uw smartphone kunt u bij alle provider kiezen voor een speciale internetbundel, hiermee kunt u onbeperkt mobiel internetten in heel Nederland.

Wat is het verschil tussen een Smartphone en PDA?

Het verschil zit hem in het feit dat u met een smartphone kunt bellen en met een PDA niet. Daarnaast heeft een smartphone veelal de grootte van een normaal GSM toestel maar beschikt over het algemeen over een groter display. Een PDA is echter veel groter van formaat en daarom meer geschikt voor uitgebreidere office doeleinden zoals tekstverwerking, spreadsheets, presentaties en remote beheer.

Wat zijn de besturingssystemen van Smartphones?

Een volledig besturingsysteem op een smartphone? Enkele jaren geleden was dat nog uniek op een mobiele telefoon en wisten niet veel mensen er iets over. Nu vliegen de termen als Android, iPhone en Windows Mobile je om de oren. Doormiddel van deze pagina hopen wij u meer informatie te geven over het assortiment aan besturingsystemen en de mogelijkheden hiervan.

Het voordeel van een uitgebreid OS (operating system) op een mobiele telefoon is het aantal functies dat u kunt gebruiken. Op dit soort smartphones zitten vaak al diverse uitgebreide functies als kalender, webbrowser, mp3speler, foto/videocamera en e-mail. Hiernaast zijn ook een ingebouwde GPS-ontvanger, WiFi en touchscreen vaak geen uitzondering meer.

Een aantal jaar geleden was Windows Mobile veruit de grootste. Op afstand volgden PalmOS en Blackberry OS. Tegenwoordig is de concurrentie gigantisch. Binnen enkele jaren heeft iPhone zich gevestigd als populair merk, maar ook Google’s Android is in opkomst. Ook wordt er in besturingssystemen als PalmOS en Blackberry OS geïnvesteerd. Microsoft’s Windows Mobile blijft enigszins achter op het gebied van stabiliteit en snelheid, maar met de komst van Windows Mobile 7 moet dit veranderen. Het is niet uit te sluiten dat Windows Mobile over enkele jaren geen marktleider meer is. Ook is het niet uit te sluiten dat de concurrentie nog groter wordt, omdat steeds meer fabrikanten zich interesseren voor een third-party OS.

Op dit moment zijn er 6 besturingssystemen voor smartphones:

Wat zijn de meest populaire smartphones?

Kijkt u eens naar de meest populaire smartphones van dit moment door te klikken op één van onderstaande thema's: